Praia da Rocha
Weer Praia da Rocha
Weer en klimaat, tips & informatie
Het weer in Praia da Rocha is meestal zonnig en warm, met temperaturen die in de zomer vaak oplopen tot boven de 30 graden Celsius

Weer Praia da Rocha

Praia da Rocha is een populaire badplaats aan de Algarve in Portugal. Het weer in Praia da Rocha is meestal zonnig en warm, met temperaturen die in de zomer vaak oplopen tot boven de 30 graden Celsius. Het is ook een vochtige streek, dus het kan voorkomen dat er af en toe een bui valt. In de winter is het gemiddeld nog steeds behoorlijk warm in Praia da Rocha, met temperaturen die meestal boven de 20 graden Celsius blijven. Het kan echter af en toe koud aanvoelen, vooral ’s nachts en in de vroege ochtend. Over het algemeen is het weer in Praia da Rocha aangenaam en ideaal voor een strandvakantie.

Praia da Rocha weer

In de zomermaanden is het weer in Praia da Rocha typisch mediterraan, met warme temperaturen en veel zonneschijn. De gemiddelde temperatuur in juli en augustus ligt rond de 25 graden Celsius, met pieken tot wel 30 graden. De zee is heerlijk verkoelend en het water is helder en aangenaam om in te zwemmen. In de avonden kan het afkoelen tot ongeveer 20 graden, dus neem een trui of lange broek mee als je van plan bent om ’s avonds te gaan wandelen langs de boulevard. Het is ook verstandig om een zonnebril, zonnecrème en een hoed mee te nemen om je te beschermen tegen de zon. Over het algemeen is het weer in Praia da Rocha in de zomer prachtig en ideaal voor een ontspannen vakantie aan zee.

Alles over Praia da Rocha

Weer Praia da Rocha 14 dagen

Een 14-daags weerbericht kan erg handig zijn voor mensen die naar Praia da Rocha gaan. Dit populaire kustplaatsje in Portugal heeft namelijk een mediterraan klimaat, wat betekent dat het weer vaak warm en zonnig is. Een 14-daags weerbericht kan mensen helpen om hun vakantie beter te plannen door hen inzicht te geven in de weersverwachtingen voor de komende twee weken. Zo kunnen ze zich beter voorbereiden op eventuele regen of extreme hitte en weten ze precies wanneer ze de beste kans hebben op mooi weer om naar het strand te gaan of andere activiteiten te ondernemen. Bovendien kan een 14-daags weerbericht ook nuttig zijn voor mensen die in Praia da Rocha wonen of er regelmatig naartoe gaan, zodat ze zich kunnen aanpassen aan de weersomstandigheden en hun dagelijkse activiteiten kunnen plannen. Kortom, een 14-daags weerbericht biedt nuttige informatie en kan het plannen van een vakantie of het leven in Praia da Rocha aanzienlijk vergemakkelijken.

Klimaat Praia da Rocha

Praia da Rocha is een populaire badplaats aan de Algarve in Portugal. Het klimaat van deze regio is typisch mediterraan, met warme zomers en milde winters. In de zomermaanden is de temperatuur gemiddeld rond de 25 graden Celsius, terwijl de wintertemperaturen meestal rond de 15 graden liggen. Het kan echter wel af en toe flink afkoelen ’s nachts in de winter, dus het is aan te raden om warme kleding mee te nemen als je in de winter naar Praia da Rocha gaat.
De regenval is in Praia da Rocha het hoogst in de wintermaanden, met een gemiddelde van ongeveer 120 mm per maand. In de zomermaanden is de regenval echter veel lager, met gemiddeld slechts 30 mm per maand. Dit betekent dat de zomermaanden een goede tijd zijn om naar Praia da Rocha te gaan als je op zoek bent naar een zonnige vakantie. De wind kan in Praia da Rocha soms behoorlijk sterk zijn, vooral in de wintermaanden. De wind komt meestal uit het noordwesten en kan de temperatuur aanzienlijk laten dalen, dus het is aan te raden om warme kleding mee te nemen als je in de winter naar Praia da Rocha gaat. In de zomermaanden is de wind meestal rustiger, maar het kan wel af en toe stormen.
In het algemeen is Praia da Rocha een geweldige bestemming voor een vakantie, met warme zomers en milde winters. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een zonnige bestemming met een aangenaam klimaat.

Weer Praia da Rocha per maand

Weer Praia da Rocha Januari

9° tot 15°

Weer Praia da Rocha Februari

9° tot 15°

Weer Praia da Rocha Maart

10° tot 17°

Weer Praia da Rocha April

12° tot 19°

Weer Praia da Rocha Mei

14° tot 22°

Weer Praia da Rocha Juni

17° tot 26°

Weer Praia da Rocha Juli

18° tot 28°

Weer Praia da Rocha Augustus

18° tot 28°

Weer Praia da Rocha September

17° tot 26°

Weer Praia da Rocha Oktober

15° tot 22°

Weer Praia da Rocha November

12° tot 18°

Weer Praia da Rocha December

10° tot 16°