Praia da Rocha

Direct je huurauto ter beschikking op Faro in Portugal

De Portugese Algarve leg je niet zomaar even per auto af vanuit Nederland, daarom vliegen verreweg de meeste Nederlandse toeristen dan ook op Faro, het bekendste vliegveld uit de regio. Op het moment dat je daar arriveert wil je ook graag je huurauto al direct ter beschikking hebben; zeker wanneer je geen pakketreis hebt geboekt, maar zelf een vliegreis hebt geboekt. Wie dan nog geen huurauto ter beschikking heeft, is afhankelijk van de lokale taxichauffeurs om op plek van bestemming te komen. Helaas zijn de taxitarieven soms buitensporig. Een taxirit van één uur (wat geen uitzondering is) kost je zo 250 euro. Om dit te voorkomen boek je lekker gemakkelijk vanuit Nederland alvast je huurauto.

Hoe huur je alvast een auto in Faro, vanuit Nederland?

Wie geen pakketreis boekt (vliegticket, transfer naar accommodatie en verblijf), maar gewoon via een los (goedkoop) vliegticket reist, kan thuis al het nodige voorwerk doen. Thuis boek je een vakantieappartement, een airbnb, een vakantiehuisje, of wat voor accommodatie voor jou gewenst is. Ook regel je thuis alvast je huurauto. Voor auto huur Faro kun je op goede vergelijkingswebsites terecht om de beste prijs/kwaliteit autoverhuur te regelen. Je legt de reservering vast en bij aankomst beschik jij direct over je huurauto. Maar let wel: hoe langer je wacht met boeken, des te kleiner de kans wordt dat jij echt over de auto beschikt die je graag wilt huren. Maakt jou dit verder niet zoveel uit, dan kun je vaak ook last minute nog je huurauto regelen.

Wat maakt de Algarve zo aantrekkelijk?

Iedereen kent “De Algarve” bij naam, ook al ben je er misschien nog nooit geweest; maar het gebied is bekend én geliefd. De Algarve kenmerkt zich door beboste groene bergen en heuvels, pittoreske dorpen en fantastische kustplaatsen, zoals het bekende Albufeira. De witte stad Albufeira geldt zelfs als de mooiste kustplaats van het land. Je kijkt je ogen uit, zoals deze witte stad tot aan het einde van de klif tegen het strand aan is gebouwd. Daarnaast kent Albufeira een historisch stadscentrum, in de typisch Portugese bouwstijl.

Rotskust Ponta da Piedade, bij Lagos

Natuurlijk bezoek je de kust van Ponta da Piedade, met zijn grillige rotsformaties, kliffen en zelfs grotten; een grote toeristische trekpleister. Je kunt boottochten boeken die je langs de rotsen varen én er onderdoor. Een echte aanrader!

Praia da Rocha

Praia da Rocha is bij uitstek de badplaats waar je wil genieten van een overheerlijke vakantie onder de Portugese zon. Met een mooi centrum, vol met heerlijke restaurants is die een van de populairste badplaatsen in de Algarve,

Portugese kusten aan Atlantische Oceaan

Wie heeft deze zomer niet naar B&B Vol Liefde gekeken? Genoot jij ook zo van het uitzicht dat Marian had vanuit haar witte villa in Budens, de Algarve? En merkte je op hoe de zee prachtige uitrollers kent? De kust van de Algarve ligt aan de Atlantische Oceaan, en dit maakt echt een noemenswaardig verschil uit met de kabbelende Middellandse zee. De Middellandse zee is eigenlijk ongeschikt voor surfen en dergelijke, maar de Atlantische Oceaan, zoals in de Algarve, daar haal je je hart op! Geniet van de intense branding van het kraakheldere water en de prachtige rotspartijen: dit is de Algarve bij uitstek!