Praia da Rocha

Inpakken voor een zonvakantie? Zo vergeet jij niks tijdens het inpakken!

Als je een vakantie in het vooruitzicht hebt, komt er altijd een moment dat je moet gaan inpakken. Sommige mensen vinden het leuk, andere mensen vinden het niet zo leuk, maar het moet gebeuren. Hieronder hebben we voor jou een lijst gemaakt met dingen die je mee moet nemen op vakantie. Zo vergeet je geen spullen meer!

Kleding

Als je begint met het inpakken, begin je vaak met de kleding. Het is afhankelijk waar je naar tie gaat wat je mee moet nemen, maar als je bijvoorbeeld naar Praia da Rocha gaat, kun je ervanuit gaan dat het mooi, zonnig weer is en dat je kleding voor warme temperaturen mee kunt nemen. Neem luchtige kledingstukken als zomerjurken, shorts, shirts en zwemkleding mee. Wil je gaan sporten deze vakantie, neem dan ook sportkleding zoals een broek, een shirt en een sport beha mee.

Schoenen

Kies op basis van welke kleding je mee hebt ook een aantal paar schoenen. Voor een zonvakantie zijn slippers zeer geschikt, want die zijn lekker luchtig. Ook schoenen waar je goed op kunt lopen zijn handig. Als je een wandeltocht wilt maken of door een stad heen gaat lopen zijn schoenen die goed zitten erg fijn. Als je gaat sporten zijn sportschoenen handig. Want met alleen een sportbroek, een shirt en een sport bh high support red je het niet.

Toiletspullen

Alle toiletspullen die je thuis gebruikt kun je vaak ook meenemen op vakantie. Zoek deze spullen bij elkaar en doe ze in een toilettas. Zo heb je ze mooi bij elkaar. Denk hierbij ook aan extra’s als een middel tegen insecten, pleisters, pijnstillers en andere eventuele gezondheidsbehoeften. Ook belangrijk hierbij is zonnebrand. Zorg ervoor dat je genoeg zonnebrand met een hoge SPF meeneemt en eventueel aftersun. Vooral bij zonnige bestemmingen is dit van groot belang.

De juiste documenten en geld

Als je vertrekt heb je de juiste documenten nodig. Zorg dat je de vliegtickets en je paspoort bij de hand hebt en weet waar je de documenten voor het hotel kan vinden. Ook is het verstandig om wat contant geld mee te nemen en een creditcard. Contant geld kan altijd handig zijn en een creditcard heb je in het buitenland nodig om bijvoorbeeld een auto te huren. Denk hierbij ook aan de elektronica als een camera en de juiste opladers. Als je veel onderweg bent is een draadloze oplader voor je telefoon handig.

Spullen voor op het strand

Als een zonvakantie wil, dan zul je gegarandeerd ook een paar dagen op het strand liggen. Neem dan ook strandspullen mee als een handdoek voor op het strand, een strandtas, een opblaasbaar ligbed eventueel of een strandbal en wat leuks om te lezen. Een boek of e-reader maar ook een magazine is heerlijk lekker doorheen te bladeren als je ligt te zonnen. Het luisterboek is ook in opkomst, met een koptelefoon kan je dan genieten van een goed boek terwijl je helemaal niet hoeft te lezen. Ideaal. Je kan van alles meenemen maar het is belangrijk dat het tegen zand, stof en vooral water kan.