Praia da Rocha

Ontdek Praia da Rocha in een huurauto

De grillige, rotsachtige kusten van Portugal zijn een waar fenomeen. Toeristen krijgen spectaculaire panorama’s te zien bij het bezoeken van de kustlijn, die ongekend grillig is, vele spelonken kent, inhammen, de mooiste baaien met goudgele stranden. Je moet alleen wel de juiste locatie weten te vinden. De kustplaats Praia da Rocha in de Portugese Algarve is zo’n fenomenale kustplaats, dit is de plaats die je wilt ervaren om het ware Portugal te beleven. Hoe krijg je het beste uit je vakantie, wanneer je keuze valt op Praia da Rocha?

Ervaar de regio van Praia da Rocha in de Algarve

Wie gekozen heeft om vakantie te vieren in Praia da Rocha komt er al snel achter dat een auto huren de beste keuze is om de directe regio goed te kunnen ervaren. Het openbaar vervoer brengt je van plaats a naar b, maar stopt nergens onderweg, de beleving is totaal anders dan de vrijheid die een huurauto je biedt om dit stukje Portugal intens te kunnen beleven. Pak dus die vrijheid door alvast thuis het auto huren te regelen. Bezoek hiervoor een overkoepelende website die je meerdere keuzes biedt van autoverhuurbedrijven; zo kies je altijd voor de beste prijs en type auto.

Enkele aandachtspunten voor het rijden met de auto

Met de huurauto op pad biedt je de vrijheid om naar een strand verderop te gaan en aan het einde van de dag een fijn lokaal restaurantje te bezoeken. Kortom, je kunt je autoritten zo lang en kort maken als je zelf wilt, want tijdens je vakantie zijn relaxdagen minstens zo belangrijk! Pas je tijdens het autorijden een beetje aan naar de algemene snelheid van het verkeer in de regio, zo vorm je geen hindernis op de weg. Let overigens op bij haarspeldbochten, wij zijn dit niet goed gewend in Nederland, rijd er nooit te snel doorheen aangezien je de auto nog niet goed genoeg kent. Dit geldt ook voor dalen en stijgen op heuvels en bergen, rijd in een lage versnelling en gebruik tijdens de afdaling je remmen niet teveel; rem op je motor af door in versnelling 1 of 2 af te dalen – de remmen kunnen oververhit raken.

Welke unieke plekken mag je niet overslaan?

Wie heeft gekozen voor een auto huren portugal kan nu alle kanten uit. Vanuit Praia da Rocha kun je langs de kustwegen, met prachtig zicht over de zee, naar de bijzonder historische stad Lagos rijden. Tijdens je rit kom je nog enkele prachtige uitkijkpunten tegen, zoals bij Ponta da Piedade, waar zich indrukwekkende kliffen bevinden! Tijd om even uit te stappen en te genieten!

Ook een aanrader zijn de heuvels / bergen van Serra de Monchique, allereerst tref je er waanzinnige vergezichten en de mooiste punten, maar bezoek ook zeker de plaats Monchique, die schilderachtig gelegen is in de heuvels. Hier tref je ook nog eens warmwaterbronnen! En even verderop tref je Caldas de Monchique, waar je een spa vindt van thermaal baden; goed voor de gezondheid en de huid, een aanrader dus.

Dankzij de geweldige ligging van bovenstaande plaatsen, kom je tal van adembenemende vergezichten tegen, zoals de beste views over de bergen, de zee en natuur. Stop bij een van de vele uitkijkpunten en geniet van al dit natuurschoon. Natuurlijk geniet je ook nog eens volop van Praia da Rocha zelf. Deze unieke plaats aan zee biedt de mooiste zonsondergangen aan de Atlantische Oceaan, hier zijn tal van restaurants gevestigd waar je de dag kunt afsluiten!